Categories
Mountain bikes

Tips om hoge temperaturen te weerstaan tijdens het mountainbiken

Pas je aan de hitte aan

Je lichaam zal moeten wennen aan de hitte. U moet een geleidelijke blootstelling hebben tijdens het trappen bij warm weer. Als je moet concurreren in hete gebieden en nog nooit hebt gereden, zal je lichaam veranderingen ondergaan waaraan het niet weet hoe het zich moet aanpassen en zullen de prestaties in het gedrang komen.

Hydrateer tijdens de rit

Het is uitermate belangrijk om tijdens de rit gehydrateerd te blijven. Door elke 10 tot 20 minuten kleine slokjes te nemen, blijven uw spieren gehydrateerd. Als je tijdens de rit dorst begint te krijgen, is dat omdat het te laat is en je lichaam al begint uit te drogen.

Identificeer de symptomen van uitdroging en zonnesteek.

Uitdroging heeft veel zeer herkenbare symptomen: dorstig voelen, prikkelbaarheid, spierzwakte, duizeligheid en misselijkheid, spierkrampen, hoofdpijn en zonnesteek, wat het gevaarlijkste symptoom is, aangezien het onmiddellijke medische aandacht vereist. Wanneer een lichaam insolat is, bereikt het een lichaamstemperatuur van 40,5 graden Celsius of meer. Een van de meest opvallende symptomen van een zonnesteek of zonnesteek is mentale verwarring en lethargie.

Hydrateer na de rit of wedstrijd.

Gefeliciteerd, je hebt de route afgelegd in extreme omstandigheden voor je lichaam. Onthoud dat u zo snel mogelijk met rehydratatie moet beginnen om spierherstel effectief te laten zijn. Het wordt aanbevolen om 1,5 keer wat verloren is gegaan door zweten te vervangen, bij voorkeur met mineraal of isotoon water.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *