Categories
Bicycle sport news

Pamplona verhoogt met 150 parkeerplaatsen met beveiliging en videobewaking

De fietsgemeenschap heeft drie nieuwe rotatie- en videobewakingsteams in II Ensanche, Iturrama en Mendebaldea

Pamplona heeft vanaf donderdag drie nieuwe roterende fietsenstallingen in de openbare ruimte. Met de 150 zitplaatsen die zijn ingeschakeld, zal de fietsgemeenschap in totaal 300 zitplaatsen kunnen hebben, in zes delen van de stad, met 24 uur per dag, 365 dagen per jaar diensten en videobewaking.

Dus naar de parkeerplaatsen van de Plaza de Toros; het gebied van het Navarra Ziekenhuiscomplex (apotheker Viñaburu) en het Arriurdiñeta-plein in Txantrea, die begin dit jaar werden aangelegd, worden nu toegevoegd aan het gebied aan de Yanguas y Miranda-straat (busstation), Iturrama (in de buurt van Civivox ) en Mendebaldea, in het gebied van de Algemene Bibliotheek van Navarra, dat werd geboren als een experimenteel en nu geconsolideerd.

Het hele netwerk heeft een nieuw identificatie- en informatieontwerp op de dienst ‘nbici’ waarmee je voor 2 euro per maand de fiets veilig en beschermd op een van de daarvoor bestemde plaatsen kunt parkeren. Vanwege hun aard van roterende parkeergarages wordt er elke keer dat u parkeert een tijdslimiet van 48 uur geopend, waarna de prijs van de parkeerplaats met 0,50 euro per uur zal stijgen.

De wethouder-afgevaardigde voor Strategische Projecten, Mobiliteit en Duurzaamheid van de gemeenteraad van Pamplona, ​​Fermín Alonso, heeft afgelopen donderdag de parkeerplaats aan de Calle de Yanguas y Miranda benaderd om ter plaatse de werking van een van de nieuwe faciliteiten te controleren.

Dit netwerk van parkeergarages wordt aangevuld met vijf lokale parkeerplaatsen in de straten Descalzos 23 en 27 en San Antón, in de oude binnenstad; Urzainqui 14 in Rochapea en in Travesía Guelbenzu 8 in de wijk La Milagrosa, wijken waar de afwezigheid van een lift en de architectonische barrières in de huizen het moeilijk maakten om de fiets te gebruiken en op te slaan.

Deze zijn beschikbaar voor personen die geregistreerd zijn in het gebied waarin elke parkeerplaats zich bevindt en aan wie plaatsen worden toegekend volgens de criteria die in de gunning zijn vastgelegd. Het netwerk wordt ook aangevuld door de veelheid aan metalen modules die zijn geïnstalleerd als onderdeel van het gemeentelijk meubilair op de openbare weg. In dit eerste semester heeft de gemeenteraad van Pamplona 38 nieuwe fietsenrekken geïnstalleerd die plaats bieden aan 228 extra fietsen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *