Categories
Brand news

Merken bellen hun fietsen voor revisie vanwege problemen met de snelspanners

Afgelopen april heeft Trek een verklaring uitgegeven waarin wordt opgeroepen tot een beoordeling van alle gebruikers met een van zijn fietsen uitgerust met een schijfrem voor en een snelspanner. Het probleem lag in de mogelijkheid dat de sluiting, wanneer deze volledig open was, de remschijf zou raken, waardoor mogelijk gevaarlijke situaties zouden ontstaan.

Nu zijn er 17 merken – Giant, Specialized, Cannondale, Felt, Fuji, GT, Norco, Haro, Jamis, Novara, Access, Breezer, Civia, DiamondBack, Raleigh, Ridley en SE Bikes – die samen zijn gekomen om een ​​beroep te doen vergelijkbaar op al hun fietsen die sinds 1998 zijn geproduceerd en die hetzelfde snelspansysteem hebben, gecombineerd met schijfremmen op het voorwiel.

Tot nu toe lijkt het erop dat er twee ongevallen zijn gemeld die door dit probleem zijn veroorzaakt, dus het is belangrijk dat als uw fiets wordt getroffen, u deze zo snel mogelijk gaat vervangen. Merken zoals Specialized bieden bijvoorbeeld vouchers van € 20 om merkmateriaal te verwerven aan gebruikers die de sluiting komen vervangen vanwege de tijd en het ongemak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *