Categories
Bicycle sport news

León trekt dit jaar 300.000 euro uit om het fietsleensysteem te vernieuwen

De gemeenteraad zal het project behandelen en zal de leiding hebben over de Europese Edusi-fondsen die 50% van de investering zullen betalen

León heeft dinsdag 35 nieuwe fietsen ingebouwd voor de leenpunten die door de stad zijn verdeeld. Ze worden toegevoegd aan de 24 reeds bestaande, waardoor het aantal beschikbare fietsen op 59 komt. Het is in ieder geval een tijdelijke oplossing. Nu is het de concessiehouder van het stadsvervoer die deze dienst beheert. Het contract loopt echter dit jaar af en de gemeenteraad zal er gebruik van maken om het hele leenstelsel te vernieuwen. Bovendien zal het alle opties bestuderen: de dienst behouden als een particuliere concessie of deze rechtstreeks vanuit de gemeenteraad beheren. Wat José Antonio Díez wel bevestigt, zijn de kosten. Ze zullen een spel van 300.000 euro toewijzen aan dit project dat zal worden uitgevoerd met de Europese Edusi-fondsen waarmee 50% van de investering zal worden gedekt

Bovendien heeft de gemeenteraad het idee dat de dienst niet langer beperkt is tot alleen degenen die in León zijn geregistreerd. Met deze maatregel willen ze het fietsgebruik ook onder universiteitsstudenten of toeristen bevorderen.

Momenteel heeft León 20 leenpunten voor fietsen, hoewel er 4 niet operationeel zijn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *