Categories
Bicycle sport news

Leganés beschermt uw ‘fiets’ tegen diefstal

Het stadsbestuur hanteert een controlesysteem in samenwerking met de Lokale Politie en DGT

Het stadsbestuur van Leganés is toegetreden tot het ‘BiciRegistro’ -systeem waarmee fietsers hun voertuig kunnen registreren in een landelijke databank, om zo diefstal te voorkomen of het herstel te vergemakkelijken.

Aan de hand van een reeks foto’s en informatie over de fiets konden de Lokale Politie Leganés, de andere lokale politie en de Algemene Directie Verkeer toegang krijgen tot deze databank om de herkomst van een voertuig te verifiëren.

Het systeem werkt ook door middel van een markeringskit (kosten 7 euro) die aan elke fiets een code toekent.

“Je moet naar het gemeentehuis van Leganés gaan om de fiets te laten keuren. Deze dienst wordt verleend in Dejvenes (Plaza de España, 1) en in de Citizen Attention Service (SAC) van de Casa del Reloj (Avenida de Gibraltar, 2) ”, meldt de gemeente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *