Categories
Racing bikes

Hoe u het frame van uw fiets beschermt

Een van de nadelen van het gebruik van fietstassen of andere soorten accessoires die aan het fietsframe zijn bevestigd, is dat wrijving onvermijdelijk is en de verf of het frame zelf kan beschadigen.

Het is verrassend hoe snel dit kan gebeuren onder bepaalde gebruiksomstandigheden en als de juiste voorzorgsmaatregelen niet worden genomen. In deze post vertellen we je hoe je je schilderij jarenlang kunt bewaren.

Materialen om uw frame te beschermen

Een oplossing die ik persoonlijk heb gebruikt toen ik een deuropening had, was om de contactpunten te beschermen met camera-uitsnijdingen en elektrische tape. Deze oplossing is niet duur, maar tijdrovend en ziet er niet geweldig uit als de tassen niet op de fiets zijn gemonteerd.

VViViD 3M

Deze vinylfilm wordt verkocht in vellen van verschillende formaten, die u naar behoefte kunt knippen. Het is niet alleen een van de goedkoopste alternatieven, maar biedt u ook meer flexibiliteit om onderdelen op grilliger manieren te beschermen, zoals bijvoorbeeld vorken.

Tape van ISC-racers

Lijkt erg op de VViViD, en vooral populair in de avontuurlijke wielerwereld. De Racers’s Tape of Helicopter Tape zoals het gewoonlijk wordt genoemd, wordt verkocht in rollen van verschillende breedtes, die je indien nodig ook kunt trimmen. Persoonlijk denk ik dat de 2-inch rol degene is die de meeste flexibiliteit biedt.

Lizard Skins Frame Kit

Zoals de naam al aangeeft, is deze beschermerset speciaal ontworpen voor gebruik op een fiets. In tegenstelling tot de vorige alternatieven is dit materiaal al voorgesneden om het fietsframe te beschermen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *