Categories
Bicycle sport news

Fietsen en elektrische scooters mogen met 15 km / u rondrijden op de ‘trottoirs-fiets’ van Albacete

De Mobiliteitscommissie van de gemeenteraad zal een schatting maken van deze bewering van de Vereniging van Stadsfietsers en de Vereniging van Persoonlijke Mobiliteitsvoertuigen

Fietsen en elektrische scooters zullen met 15 km / u kunnen circuleren op de zogenaamde ‘fietsstoepen’ van de stad. De Mobiliteitscommissie van de gemeenteraad van Albacete zal een claim in overweging nemen die is ingediend door de Vereniging van Stadsfietsers, Curba, en de Vereniging van Persoonlijke Mobiliteitsvoertuigen, VMP, om de maximumsnelheid voor verkeer te verlengen, die was vastgesteld in de 10 km / u, 15 km / u op het fietspad op de trottoirs van Albacete.

Verwacht wordt dat deze wijziging zal worden goedgekeurd in de Mobiliteitscommissie, die aanstaande vrijdag zal worden gehouden, en dat ze zal worden toegepast op punt 4 van artikel 50 van de wijziging van de circulatieverordening, die volledig gemeentelijk is goedgekeurd en die de verspreiding van elektrische scooters en beperkt de maximale circulatiesnelheid in stadsstraten tot 30 km / u voor auto’s of motorfietsen.

Deze twee groepen, Curba en VPM, rechtvaardigden in hun pleidooi het praktische ongemak van de maximumsnelheid van 10 km / u op de zogenaamde fietsstoepen door deze verhoging voor te stellen. De Association of Personal Mobility Vehicle heeft andere aantijgingen ingediend, die zijn afgewezen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *