Categories
Mountain bikes

Beoordeling Bontrager Rally WaveCel-helm

Bontrager lanceert zijn nieuwe WaveCel MTB Rally-helm en we hebben hem al getest. Ontdek alle details en kenmerken van deze helm en ken onze mening.

WaveCel-technologie werd geïntroduceerd in 2019. Het bestaat uit een opvouwbare cellulaire structuur die de binnenkant van de helm bekleedt, ontworpen om energie te absorberen bij bepaalde schokken.

Oorspronkelijk was deze technologie alleen beschikbaar in een selecte groep helmen. Nu heeft Bontrager besloten om WaveCel-technologie op te nemen in twee nieuwe helmen, met goedkopere alternatieven. In dit geval verwijzen we naar de Starvos-helmen (gericht op wielrennen op de weg) en Rally, waarover we het hieronder zullen hebben.

Hoe WaveCel-technologie werkt

Volgens Bontrager is WaveCel-technologie effectiever dan geëxpandeerd polystyreenschuim om het hoofd te beschermen tegen verwondingen veroorzaakt door bepaalde fietsongevallen.

De structuur werkt in drie fasen:

Flex-cellen buigen om initiële wrijvingskrachten te verminderen

Gerimpeld – cellen trekken samen om impactenergie te absorberen

Slip – de structuur schuift om energie om te leiden

WaveCel Rally-ervaring

Comfort en pasvorm

Helmfuncties zoals BOA- en LockDown-systemen zorgen voor een gemakkelijke en goede pasvorm. Omdat het een complexe vorm heeft, met uitsparingen voor de oren en een goede dekking aan de achterkant, is het belangrijk om het te passen en ervoor te zorgen dat alles op zijn plaats blijft. In mijn geval heb ik bijvoorbeeld het gevoel dat de achterkant van de helm niet zo goed past bij de vorm van mijn hoofd en duwt deze een stukje naar voren.

Gewicht

Het gewicht van de WaveCel Rally is vrij duidelijk. Het is zwaarder dan zijn versie met MIPS-systeem. Naar mijn mening is dit een punt om over na te denken, op basis van de stijl van fietsen waar jij de voorkeur aan geeft.

Ventilatie

De Rally heeft behoorlijke ventilatie, maar ik heb de indruk dat de WaveCel-structuur de efficiëntie een beetje beïnvloedt. Dit kan al dan niet een probleem zijn, afhankelijk van het weer waarin u normaal rijdt en de duur van de activiteit.

Eindoordeel

Kortom, de helm ziet er geweldig uit en biedt een zeer goede bescherming. Dankzij het paar verstelsystemen en de interne pads is het comfortabel en gemakkelijk te gebruiken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *