Categories
Brand news

Alles wat u moet weten over Orbea-fietsen

Het fietspad heeft beklimmingen, afdalingen, eindeloze routes, onverwachte bochten en vele kilometers te trappen. Orbea weet dit heel goed, en voor hen is elke rit en elke rijder een verhaal.

Orbea Bicycles, oorspronkelijk “Orbea Hermanos” (Juan Manuel, Mateo en Casimiro) werd opgericht in 1840 in Éibar, provincie Guipúzcoa, Baskenland, Spanje. Het werd geboren als een vuurwapen- en munitiefabriek en was een van de eerste industrieën in Spanje die zijn processen elektrificeerde in 1890. Het duurde tot 1923 voordat het begon met de productie van fietsen.

Hoewel Orbea vooral bekend staat om zijn racefietsen en mountainbikes, bevat de catalogus ook grind-, stads- en kinderfietsen. Dit houdt hier niet op. Orbea heeft zich ook gewaagd in de wereld van e-bikes, inclusief weg-, berg-, stads-, vrijetijds- en kindermodellen in zijn assortiment.

Sinds zijn intrede in de fietsenindustrie heeft Orbea zich gefocust op het vervaardigen van middenklasse kwaliteitsfietsen met als doel elke Spanjaard een fiets te bieden. Deze strategie leidde Orbea naar de fabricage van fietsen van hogere kwaliteit en betere uitrusting, maar die betaalbaar bleven voor alle soorten fietsers.

De kwaliteitsprocessen van Orbea worden niet uitsluitend uitgevoerd op grond van wettelijke voorschriften in de Europese Unie. Sinds de oprichting heeft Orbea zichzelf de hoogste kwaliteitsnormen gesteld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *